ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Social Media

Τιμή
Περισσότερα φίλτρα (+)

2dimage-olympus4

Olympus

Τιμή
54,00 €
29,90 €

Complexity

Υψηλή

Αρκετό

3-5

120 λεπτά

12+

2dimage-olympus4
3dimage-olympus
ingame2-olympus
ingame-olympus7
ingame3-olympus
Out of stock

Στην αρχαία Ελλάδα, η πόλη-κράτος ήταν ένα ακμάζον κέντρο πολιτισμού, κουλτούρας και εμπορίου. Τα ονόματα αυτών των σπουδαίων πόλεων έμειναν ανεξίτηλα στην ιστορία: Θήβα, Σπάρτη, Αθήνα. Καθεμιά ανταγωνιζόταν με τους γείτονες της για ισχύ και δόξα, ανέπτυξε την κουλτούρα της, ανέγειρε καταπληκτικά κτίρια και ναούς, και πολέμησε εναντίον άλλων.

 

Το Olympus είναι ένα πλούσιο στρατηγικό παιχνίδι ανάπτυξης πολιτισμού και μαχών για 3-5 παίκτες.

 

Εστιάζοντας στην ακμή των θρυλικών πόλεων-κρατών της Αρχαίας Ελλάδας, το Olympus παραδίδει την διακυβέρνηση ενός εκ των ακμαζόντων κέντρων πολιτισμού, κουλτούρας και εμπορίου. Θα χρειαστεί να κερδίσετε την εύνοια των θεών για να χτίσετε τη μητρόπολή σας και να κερδίσετε το παιχνίδι, αλλά πρέπει να έχετε επίσης το νου σας στην ανάπτυξη των γειτονικών πόλεων-κρατών.

 

 

Δημιουργία και κατάκτηση

 

Το Olympus προσφέρει ομαλό τρόπο παιχνιδιού το οποίο εξελίσσεται βασιζόμενο αποκλειστικά στις αποφάσεις των παικτών. Χωρίς ζάρια, κάρτες ή άλλα στοιχεία τύχης που να προσδίδουν απρόβλεπτα πλεονεκτήματα, πρέπει να επιστρατεύσετε τις ικανότητες ανάλυσης και διορατικότητας για να οδηγήσετε την πόλη-κράτος σας στη δόξα. Αναλόγως, συνεχώς αναζητάτε τον καλύτερο τρόπο για να οδηγήσετε το έθνος σας στο μέλλον, καθορίζοντας πόσο καλά θα χρησιμοποιήσετε τους εργάτες σας και ποια κτίρια θα κατασκευάσετε. Κάντε την πόλη-κράτος σας έναν φιλικά τόπο για τους πολίτες, και θα μεγαλώσει. Αυξήστε την πολιτιστική της σημασία και θα ανακαλύψετε τρόπους για σπουδαιότερες ανταμοιβές.

 

Αλλά η απειλή πολέμου είναι μονίμως υπαρκτή... Πρέπει να παραμείνετε άγρυπνοι. Καθώς καλλιεργείτε τη γη ή ψαρεύετε στη θάλασσα, οι γείτονες μπορεί να ετοιμάζουν το στρατό τους. Οι πόλεις-κράτη με ελαφρές άμυνες μπορεί να αποδειχθούν ευάλωτες στους μαχητικότερους γείτονες. Το Olympus προσφέρει τεράστια κίνητρα στους παίκτες να ξεκινήσουν πόλεμο με τους γείτονες καθώς και αδιαμφισβήτητους λόγους για να εδραιώσουν ισχυρή στρατιωτική άμυνα. Το αποτέλεσμα είναι οτι το Olympus ανταμοίβει την αλληλέπιδραση των παικτών. Ενώ μπορεί να ξεκινήσετε το παιχνίδι γνωρίζοντας όλες τις πιθανότητες και επιλογές που μπορεί να κρύβει, θα πρέπει συνεχώς να αναμένετε και να προσαρμόζεστε στις ενέργειες των αντιπάλων σας.

 

 

Ραγδαία ανάπτυξη στη αρχαία Ελλάδα

 

Κάθε γύρος του Olympus περνάει από δυο φάσεις – τη Φάση Λατρείας και τη Φάση Συντήρησης. Στη Φάση λατρείας, οι παίκτες επικαλούνται την εύνοια των θεών καθώς προσπαθούν να αυξήσουν την κουλτούρα τους, να αυξήσουν τον πληθυσμό των πόλεών τους, να επεκτείνουν τις γεωργικές εκτάσεις τους, να σκοράρουν πόντους νίκης και να ξεκινήσουν πόλεμο. Μετά, αφού οι παίκτες τελειώσουν με τις ενέργειές τους στη φάση Λατρέιας, συνεχίζουν με τη φάση Συντήρησης όπου η ανάπτυξη αναστέλλεται, οι πόροι που δόθηκαν σαν στρατιωτικό φόρο τιμής προστίθενται στις αποθήκες και κάποια κτίρια δίνουν τα πλεονεκτήματά τους στους παίκτες που τα ελέγχουν.

 

 

Φάση Λατρείας

 

Παρακαλέστε για την σοφία της Αθηνάς, την επιδεξιότητα στο κυνήγι της Άρτεμις, ή την γενναιοδωρία του Ποσειδώνα, θεού της θάλασσας. Κερδίστε πόντους νίκης κερδίζοντας την εύνοια του Απόλλωνα. Ζητήστε από την Αφροδίτη να εμπνεύσει τον πληθυσμό σας για να ζευγαρώσει και να αναπαραχθεί. Ή αναζητήστε την εύνοια του Άρη, θεού του πολέμου, για να νικήσετε τους αντιπάλους σας...

 

Όλοι μαζί οι δώδεκα Έλληνες θεοί δίνουν την εύνοιά τους αποδίδουν φόρο τιμής σ’ αυτούς κατά τη διάρκεια της φάσης Λατρείας. Για να κερδίσουν την εύνοια των θεών, οι παίκτες διατάζουν τους ιερείς τους να ξεκινήσουν τελετές λατρείας. Κάθε παίκτης ξεκινάει με τρεις ιερείς τους οποίους μπορεί να στείλει για να τελέσουν τις τελετές ενώ είναι ο ενεργός παίκτης, ή μπορεί να τους στείλει σε τελετές αντίπαλου παίκτη όταν είναι εκείνος ενεργός. Ενώ οι θεότητες δίνουν μεγαλύτερες εύνοιες σε αυτούς που τελούν τελετές από αυτούς που απλά συμμετέχουν σε τελετές αντιπάλων, κάθε θεός μπορεί να λατρευτεί μια φορά μόνο κάθε γύρο, και είναι καλύτερο να πάρετε έστω τα ελάχιστα πλεονέκτηματα μιας τελετής από το να μην πάρετε καθόλου.

 

Οι αποφάσεις που παίρνετε κατά τη διάρκεια της φάσης Λατρείας έχουν εκτεταμένη επίδραση και πρέπει να επιδείξετε ιδιαίτερη σοφία για να αποσπάσετε την μεγαλύτερη δυνατή εύνοια από τους θεούς. Είναι εύκολο να αναπτύξετε τη δική σας στρατηγική, καλλιεργώντας σπαρτά, βγάζοντας ψάρια από τη θάλασσα, κατασκευάζοντας δρόμους και βιβλιοθήκες, και επεκτείνοντας την πόλη σας αυξάνοντας τον πληθυσμό σας. Αλλά θα πρέπει επίσης να παρακολουθείτε τους αντιπάλους σας και να είστε προσεκτικοί στο πόσο νωρίς θα δώσετε τις εντολές στους ιερείς σας. Οτι χτίσετε, ο στρατός ενός εχθρού ή μια ξαφνική πανούκλα μπορεί να τα γκρεμίσει όλα.

 

 

Φάση Συντήρησης

 

Στη φάση συντήρησης, οι παίκτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις των τελετών, της κατασκευής, και των πολέμων της φάσης Λατρείας. Οι στρατιές που έχουν μεγαλώσει περισσότερο από τον πληθυσμό θα συρρικνωθούν ανάλογα. Η σοδειά που δεν έχει πουληθεί ή δεν χωράει στις αποθήκες πρέπει να πεταχτεί. Κρέας, ψάρια, και δημητριακά που έχουν αποκτηθεί σαν πολεμικός φόρος τιμής προστίθενται στις προμήθειες του νικητή. Οι ιερείς επιστρέφουν για να παρουν τις νέες εντολές.

 

Επιπροσθέτως, κάποια κτίρια όπως η Ακρόπολη, σας δίνουν στρατηγικά πλεονεκτήματα κατά τη φάση Συντήρησης. Αυτά μπορεί να αναγκάσουν τους αντιπάλους σας σε δύσκολες αποφάσεις κατά τη φάση Λατρείας, και κάθε πλεονέκτημα που κερδίζετε έναντι των αντιπάλων σας μπορεί να επιταχύνει το δρόμο σας προς τη νίκη.

 

 

Δόξα και νίκη

 

Οι παίκτες στο Olympus ανταγωνίζονται για δόξα και δύναμη καθώς οδηγούν τις πόλεις-κράτη τους στην υπεροχή στην αρχαία Ελλάδα. Μπορείτε να ηγηθείτε το ίδιο καλά στον πόλεμο, τη λατρεία, τη φιλοσοφία και την μηχανική;

 

Καλέστε τους θεούς του Ολύμπου και μπείτε σε αυτόν τον πλούσιο και διαδραστικό κόσμο των αντίπαλων πολιτισμών!

 


Related Products:

Σχεδιαστής :
Luca Iennaco,Andrea Chiarvesio
Μηχανισμοί :
Worker Placement,Variable Phase Order
Θέμα :
Ruling/Governing
Ελάχιστη Ηλικία :
12
Κείμενο :
Significant
Δυσκολία Κανόνων/Παιχνιδιού :
High
Διάρκεια Παιχνιδιού :
120
Εκδότης :
Fantasy Flight Games
Υποκατηγορία :
Economic,Civilization
Σκηνικό :
Antiquity
Αριθμός Παικτών :
5,4,3
Γλώσσα :
English

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

You can submit site to improve your website reputation We submitted our site under Trading Cards Directory Free search engine submission