ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Social Media

Τιμή
Περισσότερα φίλτρα (+)

2dimage-santiago-de-cuba6

Santiago de Cuba

Τιμή
26,90 €
15,00 €

Complexity

Χαμηλή

Καθόλου

2-4

60 λεπτά

10+

2dimage-santiago-de-cuba6
ingame2-santiago-de-cuba9
ingame3-santiago-de-cuba
ingame-santiago-de-cuba1
Out of stock

Καλώς Ήρθατε στο Santiago, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Κούβα, πατρίδα του θρυλικού ρουμιού και γενέτειρα της επανάστασης! Οι χαοτικοί δρόμοι βουίζουν από τα φασαριόζικα πλήθη και το αεικίνητο εμπόριο. Φορτηγά πλοία συνεχώς καταφθάνουν και αναχωρούν από το λιμάνι. Η ζήτηση είναι συνεχής, αν όχι απροσδιόριστη, για την προμήθεια τοπικών προϊόντων όπως εξωτικά φρούτα, ζάχαρη, ρούμι, καπνός και πούρα.

Στο Santiago de Cuba, η κάρτα επαγγέλματός σας αναγράφει «κτηματομεσίτης», αλλά στην πραγματικότητα είστε ύποπτοι κομπιναδόροι οι οποίοι συνάπτετε συμφωνίες με τους ντόπιους και με διεφθαρμένους αξιωματούχους για την διακίνηση των προϊόντων και την κάλυψη της ζήτησης των ατελείωτων φορτηγών πλοίων – και η ικανότητα σας να εξασφαλίσετε αυτά τα προϊόντα είναι τόσο αξιόπιστη όσο οι «διασυνδέσεις» σας.

Στην αρχή του παιχνιδιού, εννιά ντόπιοι – οι Κουβανοί – εγκαθίστανται τυχαία σε ένα μονοπάτι γύρω από το Santiago, με το λιμάνι να αποτελεί την δέκτη τοποθεσία στη διαδρομή. Κάθε Κουβανός έχει διαφορετική ικανότητα: π.χ. δίνει σε ένα παίκτη δύο καπνούς, δίνει σε ένα παίκτη ένα προϊόν της επιλογής του, εξαναγκάζει τους αντίπαλους να δώσουν κάτι στον παίκτη, δίνει χρήματα ή πόντους νίκης (ΠΝ), και καταλαμβάνει ένα κτίριο ή δίνει τη δυνατότητα δε ένα παίκτη να χρησιμοποιήσει ένα καταλυμένο κτίριο. Τι είναι αυτά τα κτίρια; Στην αρχή του παιχνιδιού, 12 κτίρια τοποθετούνται τυχαία στο ταμπλό σε τέσσερις ομάδες των τριών διαφορετικού χρώματος (άσπρα, κίτρινα κλπ). Όπως και οι Κουβανοί, αυτά τα κτίρια δίνουν ειδικές δυνατότητες στους παίκτες όταν τα χρησιμοποιούν: μετατρέπουν τον καπνό σε πούρα, μετατρέπουν χρήματα σε ΠΝ και το αντίθετο, αυξάνουν την αξία των προϊόντων που φορτώνονται στα πλοία, καθιστούν έναν Κουβανό ανενεργό για τον επόμενο γύρο, κοκ.

Οι παίκτες παραδίδουν προϊόντα σε εφτά πλοία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η ζήτηση σε κάθε πλοίο καθορίζεται από ένα ζάρι, ο ενεργός παίκτης ρίχνει πέντε ζάρια – ένα για κάθε είδος προϊόντων – και μετά επιλέγει τέσσερις από τις αξίες που έδειξαν τα ζάρια οι οποίες αναπαριστούν την ζήτηση για τα προϊόντα του ίδιου χρώματος όπως τα ζάρια.

Όλοι οι παίκτες μοιράζονται ένα αμάξι και κυκλοφορούν γύρω από το νησί όλοι μαζί. Σε ένα γύρο, ο ενεργός παίκτης μπορεί να μετακινήσει το αμάξι στην επόμενη τοποθεσία του μονοπατιού (είτε σε Κουβανό είτε στο λιμάνι) δωρεάν, ή να πληρώσει ένα πέσο για κάθε σημείο πέρα από αυτό. Αφού χρησιμοποιήσει μια ενέργεια από Κουβανό, ο παίκτης πρέπει να μετακινήσει το πιόνι του σε ένα κτίριο ίδιου χρώματος με το λουλούδι του Κουβανού. Αν εκτελέσει μια ενέργεια σε κτίριο που ανήκει σε άλλο παίκτη, ο παίκτης εκείνος κερδίζει 1 ΠΝ. (Ένας Κουβανός επιτρέπει σε ένα παίκτη να χρησιμοποιήσει το κτίριο στο οποίο είναι εκείνη τη στιγμή το πιόνι του.)

Αν ένας παίκτης μετακινηθεί στο λιμάνι, οι παίκτες με τη σειρά τους παραδίδουν όλα τα προϊόντα ενός είδους στο πλοίο μέχρι να καλύψουν τη ζήτηση. Ένας παίκτης κερδίζει 2-4 ΠΝ για κάθε προϊόν που παραδίδει. Ένας παίκτης δεν είναι υποχρεωμένος να παραδώσει προϊόντα. Αν η ζήτηση του πλοίου δεν καλυφθεί αφού παίξουν όλοι οι παίκτες, τότε η αξία κάθε προιοντος σε ΠΝ αυξάνεται κατά 1 και το πλοίο παραμένει στη θέση του – εκτός αν η αξία ήταν ήδη στους 4 ΠΝ, στην περίπτωση αυτή το πλοίο σαλπάρει. Σε αυτή την περίπτωση, ή αν όλη η ζήτηση έχει καλυφθεί, ένα νέο πλοίο καταφθάνει στο λιμάνι με νέα ζήτηση.

Αφού έχουν σαλπάρει εφτά πλοία, οι παίκτες κερδίζουν 1 ΠΝ για κάθε τρία προϊόντα που έχουν στα χέρια τους και μετά μετρούν τους ΠΝ τους. Ο παίκτης με τους περισσότερους ΠΝ κερδίζει, με τις ισοπαλίες να διευκρινίζονται από τα εναπομείναντα προϊόντα και μετά από τα χρήματα.

Κάθε παιχνίδι προϋποθέτει νέες τακτικές για τους παίκτες, χάρη στους διαφορετικούς κάθε φορά συνδυασμούς κτιρίων, Κουβανών κατοίκων και ζήτησης προϊόντων.

 


Σχεδιαστής :
Michael Rieneck
Μηχανισμοί :
Commodity Speculation
Θέμα :
Business
Ελάχιστη Ηλικία :
10
Κείμενο :
None
Δυσκολία Κανόνων/Παιχνιδιού :
Low
Διάρκεια Παιχνιδιού :
60
Εκδότης :
Pegasus Press
Υποκατηγορία :
Economic
Σκηνικό :
Modern
Αριθμός Παικτών :
4,3,2
Γλώσσα :
English,German

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

You can submit site to improve your website reputation We submitted our site under Trading Cards Directory Free search engine submission