ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Social Media

Τιμή
Περισσότερα φίλτρα (+)

2dimage-twilight-struggle3

Twilight Struggle (Deluxe edition)

Τιμή
55,00 €

Complexity

Υψηλή

Πολύ

2

180 λεπτά

13+

Greek Flag2

2dimage-twilight-struggle3
gameinprogress1-twilight-struggle6
ingame-twilight
Out of stock

"Τώρα η τρομπέτα μας καλεί και πάλι. Κάλεσμα όχι για να πάρουμε τα όπλα, αν και όπλα χρειαζόμαστε. Ούτε κάλεσμα για μάχη, αν και σε μάχη βρισκόμαστε. Αλλά κάλεσμα για να αντέξουμε το βάρος ενός μακροχόνιου αγώνα του λυκόφωτος"  – John F. Kennedy

 

Το 1945, απίθανοι σύμμαχοι ανέτρεψαν την πολεμική μηχανή του Χίτλερ, ενώ τα πιο καταστροφικά όπλα της ανθρωπότητας εξανάγκασαν την Ιαπωνία να υποκύψει σε μία θύελλα φωτιάς. Εκεί που υπήρχαν πολλές μεγάλες δυνάμεις, πλέον έμειναν μόλις δύο, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Σοβιετική Ένωση. Ο κόσμος είχε ελάχιστους μήνες να ανασάνει ανακουφισμένος προτού η απειλή μιας νέας σύρραξης επισκιάσει τον ορίζοντα. Αντίθετα με τους τιτάνιους αγώνες των προηγούμενων δεκαετιών, αυτή η σύρραξη δεν θα διεξαγόταν από στρατιώτες και άρματα, αλλά από κατασκόπους και πολιτικούς, επιστήμονες και διανοούμενους, καλλιτέχνες και προδότες. To Twilight Struggle είναι ένα παιχνίδι για δύο παίκτες που προσωμοιώνει τα 45 χρόνια ίντριγκας, επιρροής και ενίοτε ανοιχτού πολέμου ανάμεσα στην ΕΣΣΔ και τις ΗΠΑ. Όλος ο κόσμος είναι η αρένα στην οποία οι δύο τιτάνες μάχονται. Το παιχνίδι ξεκινάει από τα ερείπια της Ευρώπης καθώς οι δύο υπερδυνάμεις παλεύουν για ότι έχει απομείνει από την λαίλαπα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και τελειώνει το 1989, οπότε και ιστορικά μόνο οι ΗΠΑ επιβίωσαν.

 

Το Twilight Struggle κληρονομεί τους βασικούς του μηχανισμούς από τα κλασσικά "οδηγούμενα από κάρτες" (card driven) παιχνίδια We the People και Hannibal. Ο χάρτης του παιχνιδιού είναι ουσιαστικά ένας παγκόσμιος χάρτης της περιόδου, όπου οι παίκτες μετακινούν "μονάδες" και ασκούν επιρροή προσπαθώντας να κερδίσουν συμμάχους και ισχύ για την υπερδύναμη που ελέγχουν.

 

Οι κάρτες γεγονότων του Twilight Struggle προσθέτουν λεπτομέρειες και εμπλουτίζουν την εμπειρία των παικτών. Καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από ιστορικά γεγονότα: τους αραβοισραϊληνούς πολέμους, τον πόλεμο του Βιετνάμ, τα ειρηνευτικά κινήματα της εποχής, την κρίση με τους πυραύλους στην Κούβα και άλλα τέτοια γεγονότα που έφεραν τον κόσμο στο χείλος της πυρηνικής καταστροφής. Υποσυστήματα του παιχνιδιού καλύπτουν τον αγώνα για το διάστημα αλλά και τις πυρηνικές εντάσεις, ενώ πάντα καραδοκεί ο κίνδυνος το παιχνίδι να τελειώσει με πυρηνικό ολοκαύτωμα.

 

Θα μπορούσατε εσείς, είτε στο ρόλο του προέδρου των ΗΠΑ είτε στον ρόλο του γενικού (ή πρώτου) γραμματέα της ΕΣΣΔ να οδηγήσετε την υπερδύναμή σας στην νίκη; Παίξτε το Twilight Struggle και θα το μάθετε.

 

   Ellinikoi Kanones

Σχεδιαστής :
Jason Matthews,Ananda Gupta
Μηχανισμοί :
Dice Rolling,Simultaneous Action Selection,Hand Management,Area Control
Θέμα :
Ruling/Governing
Ελάχιστη Ηλικία :
13
Κείμενο :
Full
Δυσκολία Κανόνων/Παιχνιδιού :
High
Διάρκεια Παιχνιδιού :
180
Εκδότης :
GMT Games
Υποκατηγορία :
Great for 2
Σκηνικό :
Modern
Αριθμός Παικτών :
2
Γλώσσα :
English

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

You can submit site to improve your website reputation We submitted our site under Trading Cards Directory Free search engine submission